Året för en Philochorist

Höströjning och kräftskiva på Stornoret

Hösten börjar med höströjning och kräftskiva i föreningens stuga Stornoret i slutet på augusti. Därefter drar ordinarie dansövningar igång någon gång i september, följt några veckor senare av nybörjarkursen.

Höstlekstuga

Höstens första lekstuga är höstlekstugan.

Nybörjarmottagning

För att hälsa alla nybörjare och nya medlemmar i Philochoros riktigt välkomna så anordnar vi en nybörjarmottagning på Stornoret i slutet på oktober där vi fikar, berättar om föreningen och stugan, samt, så klart, dansar.

Nybörjargruppen vårterminen 2018 på Stornoret för nybörjarmottagning

Folkmusikafton

I november bjuder vi in någon eller några spelmän som ger konsert med efterföljande dans på Stornoret.  Det brukar vara årets mysigaste konsert. Exempel på artister som har gästat oss på senare tid är Ulrika Bodén, Asmarra, Jeanette Evansson, och Uppsala riksspelmanstrio.

Pysselafton

I slutet på november har vi pysselafton på Stornoret där vi både stöper ljus och julpysslar.

Jullekstuga

Årets stora fest är jullekstugan i början av december i kårhuset ute på Ultuna. Vi äter, dansar, och får besök av både luciatåg och tomte.

Knutlekstuga

För att dansa ut julen så anordnar vi en lekstuga på Odinsborg strax efter jul där vi äter, dansar, och leker sånglekar.

Sportsöndag

I februari åker vi ut till Stornoret. Vi säger att vi sportar, men det gör vi inte. Vi fikar, umgås, och ibland handarbetar vi.

Grandkvällar

Under våren brukar vi anordna publika danstillställningar på Grand. Vi bjuder in någon som håller kurs på dagen, samt några som ger konsert och spelar till dans på kvällen. Exempel på artister som uppträtt är Triller, Bollnäsbygdens spelmanslag, Lars Halvarsson, och Fajans.

Våffelsöndag

I mars åker vi återigen ut till Stornoret. Vi säger att vi äter våfflor, och det gör vi.

Vårlekstuga

I maj anordnar vi ännu en lekstuga, denna gång ute på Stornoret.

Vårröjning

Efter ett läsår fyllt av aktiviteter kan Stornoret behöva lite kärlek, vilket vi tillhandahåller vid vårröjningen. Vi städar, reparerar, och underhåller. Båten åker i sjön och bryggan ses över efter vintern.

Stämmosommar

Under sommaren vill många besöka alla stämmmor runt om i landet. I Philochoros finns resesällskap och tältkamrater.

Danskvällar i stadsträdgården

Under sommaren anordnar vi folkdanskvällar vid Danspaviljongen i Stadsträdgården.

Hälsingehambon

Vi åker tillsammans och tävlar i Hälsingehambon i Hårga-Arbrå-Järvsö.

Philochoros-laget på plats i Järvsö inför sista etappen i Hälsingehambon 2017