Nu drar vi igång höstterminen 2024!

Höstens aktiviteter

Redan nu på lördag 31/8 är det stämma på Stornoret med kurs i Finnskogspols, visstuga, soppmiddag, dans i skenet av levande ljus till EVA KARLSSON och till spellista. Buskspel, bad, tallsus och en stor augustimåne. Mer info om Stornoretstämman 2024 på Facebook och på Philochoros webbplats. 

onsdag 4/9 kör vi vår första dansträning, då bjuder Anders och Lovisa på kom-igång-dans för både utvilade och stämmo-ömma danskroppar följt av tema finnskogspols!

Vi fortsätter alltså som vanligt med våra ordinarie dansträningar på onsdagar, men de slås nu ihop med fortsättningskursen och kallas för “fortsättningskurs” på hemsida, facebook osv. Som vanligt kan du se höstens dansprogram på hemsidan. Ev sker några ändringar under höstens gång, så håll dig uppdaterad genom att kika på hemsidan då och då.

Ett tillfälle är märkt “avancerad nivå”, det är ett tillfälle särskilt för dig som dansat länge och intresserar dig för danstekniskt nörderi på avancerad nivå. För att få ut något av detta tillfälle bör du utifrån musik, partner och skriftligt eller visuellt material kunna analysera och finjustera tex sviktmönster, placering, fattning, riktningar, fotisättning, frånskjut, timing och kroppskonsistens. Vi kommer inte lägga tid på att gå igenom grunder vid detta tillfälle.

Vi fortsätter med våra socialdanskvällar! Nu under namnet “Uppsala Folk Club” och med nya personer bakom spakarna som tar vid efter Uppsala Trad. Under hösten får vi tre kvällar med fika, häng och dans till inbjuden musiker och spellista, gratis och öppet för alla. Hurra!

Tack vare nya och gamla dansledare kör vi också vår fantastiska nybörjarkurs! Så säg åt alla som borde börja dansa att anmäla sig! Utförlig info finns på hemsidan. Sammanfattningsvis är det 10 tillfällen med ett gäng danser som ger en bra grund för socialdansgolven på festivaler och stämmor. Vi välkomnar även dig som redan kan dansa att vara med som stöddansare. Våra nybörjare lär sig massor av att få dansa med någon som redan kan och för dig blir det ett tillfälle att komma tillbaka till grunden och repetera. Win-win helt enkelt! 

Till slut kommer ett tips för alla er som saknar sommarkvällarna på Danspaviljongen. På Kulturnatten den 14e september kommer Philochoros och V-Dala spelmanslag bjuda på dans- och jamkväll på Danspaviljongen. 19-21 är tiden som gäller, ta med alla du känner!

Varmt välkommen till en finfin danshöst!

Styrelsen och dansledningen

Nybörjarkursen HT18 dansar på Stornoret.