Folkmusikafton med Boda Mollkapell

Välkomna till årets mysigaste konsert och danskväll!

Den 17 november bjuder vi in till konsert och danskväll till skenet av levande ljus ute på vår stuga Stornoret.

 

Boda Mollkapell är en grupp som består av spelmän med anknytning till Boda i Dalarna. Gruppen består av Knapp Britta, Knapp Karin, Knapp Maria, Knapp Brita, Jon Holmén, Lars Ljunggren och Christina Ljunggren och de lever i folkmusiken och har spelat tillsammans under många år. Knapp Britta, Lars och Christina har i flera år träffats i Knapp Brittas kök och spelat på torsdagskvällar. De plockar gärna upp bortglömda Bodalåtar som inte spelats på länge. Detta utgör grunden till det som spelas i Boda Mollkapell, men det blandas även in en del nyskrivna låtar och självklart ett par hits.

Knapp Britta, Knapp Karin, Knapp Maria,Knapp Brita, Jon och Lars spelar fiol, medan Christina spelar på en cittra som kan växla mellan dur och moll.

Under konserten kommer de att berätta om musiken och spelmännen i Boda, samt spela många av de fina mollpolskor som de har plockat fram och som inte spelas så ofta. Boda Mollkapell tycker att det är roligast att spela tillsammans till dans. Helst så spelar de Bodapolskor, men de blandar gärna in både lite Bingsjö- och Rättvikspolskor, samt en och annan schottis eller vals under en danskväll.

18.00 Avfart med abonnerad buss från St. Eriks Torg. Kom i tid och säkra din plats!
19.00 Konsert med Boda Mollkapell
20.00 Fika
21.00 Dans till Boda Mollkapell
Ca 23.00 Hemfärd med buss till stan

Kostnad: 150kr inklusive bussresa, fika, konsert och danskväll. Betalas via Swish eller i undantagsfall med jämna kontanter.

Kan du inte dansa bodapolska eller vill du fräscha upp dina kunskaper inför denna danskväll? Vi lär ut bodapolska på våra dansövningar 31/10 och 7/11, välkommen då! Vi håller till i festsalen på Östgöta nation, 19.30-21.30. Observera att eftersom dessa tillfällen är del av vårt terminsprogram så förekommer även repetition av andra danser.

Evenemanget genomförs i samarbete med